DRONE PILOOT BEDUM
Prachtige beelden vanuit de lucht!

Linda Smid

Mijn naam is Linda Smid - van der Woude, ik ben 36 jaar. Ik ben geboren in Harkstede en inmiddels woon ik met mijn man Rolf en onze twee dochters Floortje en Karlijn alweer een jaar of 7 in Bedum. Naast mijn werk in het UMCG ben ik altijd veel bezig geweest met fotografie. Ik vind het leuk om dingen vast te leggen, zodat je de herinneringen kunt bewaren. Voor onze meiden maak ik dan ook trouw ieder jaar een fotoboek met alle hoogtepunten en veranderingen, want de tijd gaat zo snel!

Eind 2021 zag ik een advertentie voorbij komen van een drone-cursus. Ik wist niet direct of dit iets voor mij zou zijn, maar toch was mijn interesse gewekt. Toen ik las dat er in het Noorden nog maar enkele vrouwelijke dronepilotes waren, gaf dat voor mij de doorslag om me in te schrijven voor de cursus. Daar moest verandering in komen! En zo zat ik vorig jaar te blokken voor het examen en kreeg ik na de praktijkdag de felbegeerde certificaten. Yes!

Na het behalen van de diploma's, kreeg ik zonder dat ik zelf nog een drone had al een paar keer de vraag of ik ergens vanuit de lucht foto's of video's van wilde maken. Onder andere bij evenementen in het dorp en op de school van onze meiden. In het voorjaar van 2022 hebben we onze eerste drone gekocht en wat is het ontzettend leuk om te doen! Na heel wat uurtjes oefenen kan ik nu wel zeggen dat ik er goed mee overweg kan al blijft er nog genoeg over om te leren. Wat een mogelijkheden zijn er en wat een prachtige beelden kun je ermee maken, fantastisch!

Inmiddels heb ik al mooie dingen vastgelegd in Bedum en omstreken. Onder andere natuurlijk de Scheve Toren, waar Bedum bekend om staat. Ook heb ik de intocht van Sinterklaas vastgelegd, de ijsbaan toen we in december 2022 bijna een week konden schaatsen op natuurijs, een luchtballon die op de vroege ochtend tijdens onze ochtendwandeling opeens voorbij kwam, de brandweerwedstrijden in Bedum (sept 22) en de Bedumer Winterloop (febr. 2023). In april kwam hier nog een fotoshoot bij van een setje dat 4 jaar samen was, dit deed ik in samenwerking met "Photos by Jenny", ook een superleuke ervaring. Een bruiloft filmen/fotograferen staat nog op mijn wensenlijstje, dus ga je binnenkort trouwen, laat het me weten! ;-)